Ωχ κατούρησε το κατοικίδιο μου στον καναπέ…Επειγόντως βιολογικό καθαρισμό!

βιολογικός καθαρισμός καναπέ ούρα κατοικίδιου

Ωχ κατούρησε το κατοικίδιο μου στον καναπέ! Τι να κάνω; Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης; Μπορεί να φύγει η μυρωδιά; Υπάρχει λύση; Θα έχω αποτελέσματα αν κάνω βιολογικό καθαρισμό;

Τα αγαπημένα μας κατοικίδια μας συντροφεύουν, μας ανεβάζουν τη διάθεση μας κάνουν πιο χαρούμενους και για πολλούς πλέον είναι απαραίτητα! 

Σύμφωνα με την ειδικό Life Coach Σαββίνα Μορέλου* απόφοιτη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τα γλυκά μας κατοικίδια ωφελούν τη ψυχική υγεία! Πόσο μάλλον όταν τα βλέπουμε να παίζουν, να κάνουν αταξίες και επικοινωνούν μαζί μας με τον δικό τους τρόπο.

Τι γίνεται όμως όταν οι αταξίες τους είναι μεγαλύτερες;

Ποιες μπορεί να είναι οι “μεγαλύτερες αταξίες” ; Τα κατοικίδια μας μπορεί είτε από τη χαρά τους, είτε από θλίψη, είτε από θυμό ή ακόμη και λόγο ασθένειας να κατουρήσουν στον καναπέ στο στρώμα, ή στο χαλί.  Πολλοί άνθρωποι επικοινωνούν με την biocleaning και μας ρωτούν τι πρέπει να κάνουν ώστε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, βοηθάει ο βιολογικός καθαρισμός;

Ας δούμε αρχικά τι ΔΕΝ είναι καλό να κάνουμε! 

Τι είναι αυτό που ΔΕΝ είναι καλό να κάνουμε λοιπόν; Ίσως θεωρήσω φυσιολογικό να καθαρίσω μόνος μου τον λεκέ, δεν είναι παράλογο αυτό επειδή όλοι μας θέλουμε να κερδίσουμε χρήματα ή πολύ απλά λόγο της ακρίβειας στην αγορά δεν μας περισσεύουν χρήματα. Ποιο πρόβλημα όμως μπορεί να δημιουργηθεί; Αν χρησιμοποιήσω χημικά σκευάσματα και δεν έχω αποτελεσματικότητα θα ενισχύσω τον λεκέ και έπειτα ο βιολογικός καθαρισμός ίσως δεν αποδώσει σε ότι αφορά το οπτικό κομμάτι! Ακόμη και αν έχω όμως αποτελεσματικότητα αυτή θα αφορά μόνο το οπτικό κομμάτι, σε αντίθεση με τον βιολογικό καθαρισμό δεν θα αφαιρέσω τον λεκέ από βάθος και ως συνέπεια θα συνεχίσουν να υφίστανται τα μικρόβια και οι μυρωδιές. Μία ακόμη “παρενέργεια” είναι πως αν δεν αφαιρέσω τον λεκέ κινδυνεύω να δημιουργήσω έναν μεγαλύτερο λεκέ, κάτι που συμβαίνει τις περισσότερες φορές.

Τι μπορώ να κάνω; Βοηθάει ο Βιολογικός καθαρισμός;

Θα μπορούσε να βοηθήσει ο βιολογικός καθαρισμός; Ας δούμε αρχικά τι σημαίνει βιολογικός καθαρισμός και τι επιτελεί. 

Ο Βιολογικός καθαρισμός με πολύ απλά λόγια απορροφά το μικροβιακό φορτίο από βάθος, είτε μιλάμε για λεκέδες, μικρόβια, οσμές,  και ακάρεα. Καθώς ψεκάζουμε ανοίγουμε τους πόρους  εισχωρεί το 100% βιολογικό σκεύασμα και απολυμαίνει, έπειτα απορροφούμε κάθε ανεπιθύμητο στοιχείο.

Αρκεί μόνο ο βιολογικός καθαρισμός; Είναι η καλύτερη λύση που θα μπορούσαμε να δώσουμε. Τι συμβαίνει όμως με τη μυρωδιά και το οπτικό κομμάτι, τον λεκέ; 

Το βέβαιο είναι ότι επιτελείτε η απολύμανση σε βάθος με τον βιολογικό καθαρισμό, χρειάζεται όμως και κάτι παραπάνω ώστε το καλό να γίνει καλύτερο. Τι είναι αυτό; Ειδικά σκευάσματα χρησιμοποιούμε για τους οργανικούς λεκέδες (ούρα, εμετό κ.α.) που στόχος τους είναι να εξαλείψουν οσμές και μυρωδιές! 

Στη biocleaning δεσμευόμαστε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε ώστε ο καναπές σας, το στρώμα σας ή το χαλί σας να γίνουν ακριβώς όπως ήταν πριν και να συνεχίζετε να απολαμβάνετε στιγμές χαλάρωση με το αγαπημένο σας κατοικίδιο!

*  Διάβασε το άρθρο της στο www.lifetrainer.gr