ΕΠΗΡΕΑΣΕ Η ΝΟΣΟΣ COVID-19 ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ;

Δεν ήταν ένα, δεν ήταν δύο, αλλά τρία χρόνια. H πανδημία που άλλαξε τη ζωή μας σε τόσα πράγματα! Άλλαξε άραγε και τον τρόπο που βλέπουμε την απολύμανση;

 Οι περισσότεροι άνθρωποι απαντάνε με βεβαιότητα Ναι! Γιατί είμαστε τόσο βέβαιοι; Είναι πολύ απλό, πόσοι άνθρωποι πριν την πανδημία δεν νοιάζονταν τόσο, για το πλύσιμο των χεριών, ενώ τώρα με το που μπαίνουν σπίτι τρέχουν να πλύνουν και να απολυμάνουν τα χέρια τους; Πόσοι άνθρωποι σκέφτηκαν πριν την πανδημία να κάνουν βιολογικό καθαρισμό στο σαλόνι τους; Πόσοι ήταν αυτοί που όταν κολλούσαν μια απλή ίωση θα σκέφτονταν να κάνουν απολύμανση στον χώρο τους ή στο σπίτι τους; Πριν βιαστείτε να απαντήσετε, ήταν πολλοί αυτοί οι άνθρωποι! Όχι όμως τόσοι πολλοί! Δυστυχώς ή ευτυχώς η πανδημία covid-19 φρόντισε να μας ευαισθητοποιήσει περισσότερο σε τέτοιου είδους θέματα. 

Τι θέλουμε λοιπόν να κάνουμε τώρα που έχει περάσει η πανδημία και επιστρέφουμε στη κανονικότητα; Να είμαστε πιο ευαίσθητοι στο ζήτημα της απολύμανσης, να μη διστάζουμε να κάνουμε πράγματα που προστατεύουν την υγεία μας και μας γλιτώνουν μελλοντικά από χρήματα και κόπο!

Τι μπορώ να κάνω; να πλένω τακτικά τα χέρια μου, να απολυμαίνω σημεία στο σπίτι μου που έρχομαι συχνά σε επαφή (διακόπτες, πόμολα π.χ.) ανά τακτά χρονικά διαστήματα να κάνω βιολογικό καθαρισμό στο σαλόνι μου και στο στρώμα μου, ίσως μια φορά τον χρόνο είναι αρκετό.

Προστατεύστε τον εαυτό σας και τους γύρω σας!