• Ποια είναι η διαφορά της έννοιας του βιοκαθαρισμού από το βιολογικό καθαρισμό;

Ο βιοκαθαρισμός έχει να κάνει με την απολύμανση και τη καθαριότητα σε επιφάνειες που περιλαμβάνουν ύφασμα, με τη χρήση οικολογικών προϊόντων. Από την άλλη πλευρά ο βιολογικός καθαρισμός αναφέρεται στην επεξεργασία λυμάτων, βάσης της οποίας γίνεται ένας διαχωρισμός ανάμεσα στις μολυσματικές ουσίες και το νερό των λυμάτων.*

  •  Αφαιρούνται οι λεκέδες από τα στρώματα; 

Βάση των κορυφαίων κατασκευαστικών εταιρειών στρώματος, απαγορεύεται ρητά η ρίψη νερού επάνω στο στρώμα, ακόμη και αν αυτό γίνει με τη μορφή σταγονίδιον νερού ή ατμό. Μελέτες και έρευνες απέδειξαν, ότι η στεγνή απολύμανση με UV ακτινοβολία  είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται το στρώμα για να απαλλαγεί από μικροοργανισμούς και βακτήρια. Εφόσον λοιπόν η χρήση νερού δεν συνίσταται, είναι ανέφικτο να αφαιρεθεί κάποιος λεκές με στεγνή απολύμανση.

  •  Αφαιρούνται οι λεκέδες από το καναπέ; 

Η μέθοδος απολύμανσης και καθαρισμού extraction που χρησιμοποιείται σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια εκτός του στρώματος δίνει τη δυνατότητα αφαίρεσης λεκέδων. Επομένως στο βιοκαθαρισμό# ενός καναπέ πέρα από την απολύμανση επιτυγχάνεται και η εξωτερική καθαριότητα. Φυσικά αυτό είναι πάντα σε συνάρτηση με τη φύση του λεκέ, το ύφασμα, το χρόνο παραμονής του λεκέ επάνω στο ύφασμα αλλά και από το αν έγινε απόπειρα καθαρισμού με χημικά προϊόντα.

  •  Έπειτα από έναν βιολογικό καθαρισμό, μετά από πόση ώρα μπορώ να χρησιμοποιήσω το καναπέ ή το στρώμα μου; 

Ότι αφορά το στρώμα, η χρήση του είναι άμεση εφόσον η απολύμανση είναι στεγνή, χρειάζονται περίπου 10′ αναμονής πριν στρώσουμε το σεντόνι, χρόνος απαραίτητος για να κάνει δράσει το απολυμαντικό που ψεκάζει το συνεργείο έπειτα από το βιοκαθαρισμό.  Ότι αφορά τα υφάσματα παντός επιφάνειας, χρειάζονται περίπου 5-6 ώρες μέχρι να στεγνώσει εντελώς.

  • Για την αφαίρεση των λεκέδων τρίβονται οι επιφάνειες με βούρτσα; 

Η αφαίρεση των λεκέδων γίνεται με  ηλεκτρική περιστρεφόμενη βούρτσα.

  • Υπάρχει λύση για δυσάρεστες οσμές που μπορεί να υπάρχουν σε έναν καναπέ ή στρώμα; 

Σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν δυσάρεστες οσμές είναι απαραίτητο να το αναφέρετε στο συνεργείο προκείμενου να γίνει ειδική απόσμιση της επιφάνειας. Σε κάθε περίπτωση είναι πλήρως αντιμετωπίσιμο.

  • Μπορώ να ξέρω αν θα αφαιρεθεί ένας λεκές πριν ξεκινήσει η διαδικασία του βιοκαθαρισμού; 

Κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο, το συνεργείο δεν μπορεί να εγγυηθεί αν δεν ξεκινήσει πρώτα τη διαδικασία, έτσι ώστε να δει πως αντιδράει το ύφασμα.

  • Σε έναν βιολογικό καθαρισμό έχει σημασία να απολυμανθεί ή να καθαριστεί η επιφάνεια; 

Η έννοια του βιοκαθαρισμού αναφέρεται προ πάντων στην απολύμανση, σε αυτό δηλαδή που υπάρχει κάτω από το ύφασμα. Με το πέρασμα των δεκαετιών βέβαια δόθηκαν λύσεις και στο οπτικό κομμάτι. Αυτό που συνεχίζει να μας ενδιαφέρει όμως, είναι η απαλλαγή από οργανισμούς, όπως το άκαρι αλλά και από βακτήρια. Το συνεργείο μας ωστόσο δεσμεύεται κάθε φορά να κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου, πέρα του να είναι το σαλόνι σας καθαρό να το βλέπεται και καθαρό.

*Περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το βιολογικό καθαρισμό μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας κάτω από τον υπότιτλο “Διαχείρηση Λυμάτων”.

#Η λέξη βιοκαθαρισμός αναφέρεται στη κοινή σε όλους έκφραση βιολογικός καθαρισμός.